Mr.Saxobeat

Basasteanu Cosmin, nascut la data de 21 februarie 1989 din Bucuresti, a intrat in lumea muzicii inca de la frageda varsta de 3 ani studiind pianul, pana la varsta de 7 ani, apoi urmand o pauza de 4 ani, acesta hotarandu-se sa se apuce de clarinet la varsta de 11 ani pana in penultimul an de liceu, ca mai apoi sa isi descopere adevarata lui pasiune, saxofonul. De la 18 ani pana in prezent marea dragoste a artistului este saxofonul.

Liceul l-a urmat in Constanta, la Colegiul National de Arte “Regina Maria”, iar dupa liceu si-a infiintat o trupa alaturi de bunul sau prieten Albu Eugeniu, alias “White Trumpet”, cei doi artisti bucurandu-se de succes in cluburile din Mamaia, in cafenelele si restaurantele de elita ale orasului Contanta si nu in ultimul rand, in aparitiile TV. In toamna lui 2010 Cosmin isi incepe cu adevarat cariera in industria muzicii prin colaborarea sa cu frumoasa artista, Alexandra Stan, lansand primul lor hit “Mr.Saxobeat ”, devenind cunoscuti international si pastrandu-si locul pe primele pozitii in toate topurile muzicii din lume, ca mai apoi sa urmeze al doilea hit al lor “A.S.A.P.(Get back)”.

La inceputul lui 2012 “Mr. Saxobeat” sau “Mr. Sax” incepe un nou proiect de data aceasta cu Alex Mica, deasemenea devenind cunoscuti international prin hitul “Dalinda” incantandu-si fanii cu minunatul sunet al saxofonului. Intre timp artistul si-a pus amprenta pe melodia “She Bangs” a Amnei, acesta devenind hit, tot international, facand furori in Japonia mentinandu-si pozitia pe primele locuri in topuri.

In 2014 acesta lanseaza impreuna cu Alexandra Stan o alta piesa care nimereste pe primul loc in Japonia.In prezent, “Mr. Saxobeat” colaboreaza in continuare cu Alexandra Stan si alti artisti, pregatind multe alte proiecte de succes.